Ken jij deze liedjes over Bingo al? - OnlineBingoClub (2024)

  • Home
  • /
  • BingoNieuws
  • /
  • Ken jij deze liedjes over Bingo al?

Bingo Koning

Ken jij deze liedjes over Bingo al?

Bingo spelen doen we al heel lang. Het is dus niet zo gek dat bingo op allerlei manieren met ons leven is verweven. Zo komen we het spel ook tegen bij tal van kunstzinnige uitingen. Een voorbeeld is de muziek. Liedjes hebben soms een titel waar het woord "bingo" in zit en ook de namen van popgroepen verwijzen af en toe naar het bingospel.

Inhoud van dit artikel

Verberg je voor The Ducks

Een voorbeeld van dit laatste zijn The Bingo Players. Dit is een Nederlandse Dance/House band die in 2006 werd opgericht. In hun videoclip op YouTube laten ze zien hoe een groep dappere eenden afrekent met jongeren die zich misdragen. Het achtergrondfilmpje bij deze hit die de naam ‘Get Up (Rattle)’ draagt, vertoont onmiskenbaar overeenkomsten met de legendarisch film The Birds van Alfred Hitchco*ck. Het nummer scoorde enorm in de hitlijsten van Groot-Brittannië, Australië, België, Denemarken en Frankrijk.Hier kun je het horen.

Roep Maar Bingo!

Zanger en entertainer Niek Vianen heeft sinds kort een nieuw lied uitgebracht met de titel: Roep Maar Bingo!'. Voor de echte Nederlandse bingo liefhebber is dit natuurlijk fantastisch. Het is een aanstekelijk liedje die je lekker mee kunt zingen. De tekst is makkelijk te onthouden en je gaat helemaal mee in de spanning van een bingospel.

Bij dit lied is ook een geweldige videoclip gemaakt. Deze clip barst van de energie en laat je niet alleen meezingen, maar ook dansen! De kleurrijke beelden en de vrolijke sfeer laten perfect de feeststemming zien die bij het spel Bingo hoort. Luister het liedje op Spotify of bekijk hieronder de videoclip.

Ken jij deze liedjes over Bingo al? - OnlineBingoClub (2)

Listen on

Spotify

Latin bingo beluisteren

Naast bands die de naam Bingo dragen, zijn er ook genoeg liedjes waar je de naam van het spel tegenkomt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bingo Bango van de popgroep Basem*nt Jaxx uit 2000. Deze song met sterke Latin invloeden bereikte in dat jaar de eerste plek in de Amerikaanse Billboard Dance Club Songs Chart. Dit nummer brengt je ook vandaag de dag nog steeds direct in beweging. Je hoort het hier.

In het voorprogramma van de Spice Girls

Gelukkig zijn liedjes die naar bingo verwijzen niet beperkt tot een bepaald genre. Op die manier komt er voor iedereen iets aan bod. Zo kom je in het R&B/Pop-genre eveneens sterke nummers tegen. Een song die we je in elk geval niet willen onthouden komt van de meidengroep Cleopatra. In het jaar 2000 brachten ze het nummer Bingo My love uit, wat je hier kunt vinden. De groep gooide er hoge ogen mee. Ze speelden zelfs in het voorprogramma van The Spice Girls gedurende hun Spiceworld Tour.

Bingo was zijn naam

Bingo songs blijven niet beperkt tot het repertoire voor volwassenen. Zo bestaat er al een paar honderd jaar een heel populair liedje voor kinderen dat de naam B-I-N-G-O draagt. Het gaat over een hondje dat Bingo heet. De letters worden gespeld en aan die gespelde letters wordt toegevoegd ‘en Bingo was zijn naam’. Talloze kinderen zijn hiermee opgegroeid. Het is een lief liedje dat je vast nog bekend in de oren klinkt. Beluister het hier.

K-Pop Momo

Zoals je inmiddels al zult verwachten, is het woord Bingo in bijna elke muziekstroming doorgedrongen. Ook bijvoorbeeld in de Koreaanse popmuziek, de K-Pop. De bekende meidenband Momo lanceerde in 2018 haar nummer Bingo Game. Samen met vier andere songs werd Bingo Game uitgebracht op een EP, een soort mini-album. Die bereikte een nummer 6 notering in de belangrijke Goan Album Chart. In de track hoor je heel duidelijk de ophitsende sound die het K-Pop-genre zo sterk kenmerkt. Luister maar.

Grijp die vette jackpot

Je weet waarschijnlijk wel dat bingo spelen ook in de Scandinavische landen een populaire bezigheid is. Op deze trend haakte de Zweedse zanger Jens Lekman in 2007 in met zijn nummer Friday Night At The Drive-In Bingo. In dit nummer, dat je hier hoort, rijdt Lekman op zijn bromfiets door het Zweedse landschap, terwijl hij op weg is naar de drive-in-bingo. Daar wordt het spel gespeeld en valt ook een jackpot te winnen. Helemaal passend in het verhaal gaat het bij deze jackpot om een vetgemest varken!

Bingo nummer op de achtergrond

Bingo is dus muzikaal op allerlei manieren aanwezig. Het is leuk om aan te denken als je met een paar vrienden bingo gaat spelen. Speel jij bingo graag online, zet dan op de achtergrond een gezellig bingo nummer op!

Speel Online Bingo

Onze Favoriet

Dé grootste bingosite van Nederland

Lees Review

Bingo Koning

Over de schrijver

Ik sta bekend als Bingo Koning. Sinds 2022 ben ik redacteur bij OnlineBingoClub.nl en ben op dagelijkse basis bezig met Bingo.

Anderen bekeken ook:

Onetime presenteert: De hoogste Bingo ooit

Lees artikel

Binnen activiteiten voor volwassenen (tips)

Lees artikel

Casino zonder Cruks: dit zijn de risico’s

Lees artikel

Ken jij deze liedjes over Bingo al? - OnlineBingoClub (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 6047

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.